logo_ODM_advocaten-def
logo_ODM_advocaten-def

In 1997 behaalde Isabel De Groote met onderscheiding haar diploma Licentiaat in de Rechten aan de Universiteit Gent. Hetzelfde jaar (1997) studeerde ze gedurende zes maanden in Italië aan de Rechtsfaculteit van de Universiteit van Bologna.

 

Onmiddellijk na haar studies aan de Universiteit van Gent, volgde ze een gespecialiseerde opleiding Fiscaal Recht aan de Vrije Universiteit Brussel (1997-‘98).

 

Sinds een twintigtal jaar staat ze in de praktijk. Ze kent het verzekeringsrecht in al haar contractuele en extracontractuele aspecten op een draad. Zij is ook onderlegd in het bouwrecht. Evenzeer al hetgeen professionele en bedrijfsaansprakelijkheid betreft, en bedrijfsrisico’s.

 

Sinds oktober 2020 is Isabel De Groote opgenomen op de lijst van collaboratieve advocaten.

 

Sinds 1 januari 2001 is ze vennoot van het kantoor. Ze is een uitstekende organisatrice die de opleiding van de medewerkers mee op zich neemt en die door haar begeestering tot een uitstekend team vormt ten dienste van het cliënteel. Zo zorgt ze voor de geknipte jurist op de juiste plaats.

Ze spreekt, naast het Nederlands en het Engels, Frans.

SEMINARIES & PUBLICATIES

  • ‘Actuele knelpunten in het bouwrecht’, spreker op een seminarie in samenwerking met Story Publishers en Confederatie Bouw Oost-Vlaanderen, najaar 2011
  • ‘Derdenbeslag en executie’, spreker op een studienamiddag de Juristenclub, Neder-over-Heembeek, 23 oktober 2012